ilieoana

Cum a intrat SC Paulus SRL la stadionul Ilie Oană

Republika News a scris, ieri, că la ședința Consiliului de Administrație al CSM Ploiești a fost scandal monstru! S-au aruncat vorbe grele și au fost făcute amenințări cu Parcetul și cu DNA-ul! 

CITEȘTE și Exclusiv! Scandal monstru la CSM Ploiești! Vorbe grele și amenințări cu DNA-ul!

 

Colegii de la Ziarul Incomod au publicat astăzi un material care vizează legăturile dintre firma Paulus, Primăria Ploiești și actualul director al CSM, Silviu Crângașu.

„O societate din Ploiești devine favorită pentru orice fel de achiziție de lucrări din municipiu, fie că vorbim de contrate pe sume mari, fie că vorbim de achiziții de doar 2.000 lei. Este vorba de SC Paulus SRL, firmă unde printre administratori și asociați se numără chiar nașul de cununie al primarului Dobre, Lucian Nedelcu. Și cum cumetriile se „respectă” prin robinetul cu bani publici, firma Paulus apare din ce în ce mai des la lucrările din municipiu”, scrie Ziarul Incomod.

Mentenanță pentru sistemul de climatizare

„Sursele noastre din administrație spun că SC Paulus SRL execută toate lucrările din școli prin subcontractare. Adică deși primăria a semnat contract cu o altă societate, aceasta la rândul ei a semnat cu Paulus, aceștia fiind, se pare, cei care execută propriu-zis lucrările.

Paulus apare mai nou și la Clubului Sportiv Municipal, unde Adrian Dobre și-a plantat un om de încredere, pe noul director Silviu Crângașu, care a reziliat contractul cu firma care se ocupa de mentenanța sistemului de climatizare pentru a încredința direct lucrări către Paulus SRL, în regim de urgență, potrivit surselor din CSM Ploiești.

Reamintim că nici numirea lui Silviu Crângașu la CSM nu a fost lipsită de scandal, după ce primarul Dobre l-a înfuriat prin această decizie pe Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, care la acel moment a dat buzna în biroul primarului pentru a-i cere explicații despre numirea lui Crângașu.

Acum, Paulus SRL va face lucrări de mentenanță a sistemului de climatizare de la stadionul Ilie Oană, deși până de curând exista un contract cu o altă societate în acest sens. Potrivit surselor din administrația publică locală, înainte ca acest contract să fie reziliat, Silviu Crângașu, omul lui Adrian Dobre, ar fi afirmat că reziliează contractul respectiv tocmai cu gândul de a încredința lucrările în regim de urgență către Paulus SRL. Iar la doar câteva zile de la rezilierea contractului, Paulus SRL a și „intrat în pâine” și a prestat servicii la stadion. Oamenii spun că discuții despre lucrări și evaluări ale lucrărilor de către firma Paulus au existat încă dinainte de încredințarea acestora, în regim de urgență. De altfel, chiar Silviu Crângașu spune că a sunat direct la Paulus pentru a cumpăra o pompă care se stricase și din cauza căreia stadionul rămăsese fără căldură.

Cristi Nica, șef de birou la stadionul Ilie Oană, confirmă spusele surselor noastre și susține că după ce s-a stricat pompa a fost trimis un referat către CSM în care erau enumerate toate problemele, inclusiv o centrală care a cedat, dar și alte echipamente, boilere etc. În urma referatului, Nica spune că un reprezentant al societății Paulus a venit să facă o evaluare, iar CSM a cumpărat o pompă de la aceștia, pe care au și montat-o. Potrivit lui Cristi Nica, zilele următoare reprezentanții Paulus vor veni din nou pentru o evaluare completă a echipamentelor care trebuie schimbate, urmând ca de lucrări să se ocupe tot aceștia”, se mai arată în articol.

Iată ce mai scriu jurnaliștii de la Ziarul Incomod:

Silviu Crângașu, directorul CSM, a fost contactat de reporterii ziarului Incomod pentru un punct de vedere. Printr-un gest care lasă total de dorit și un comportament de mahala, acesta a țipat la reporterul Incomod care îi punea întrebări în momentul în care s-a atins subiectul sensibil, SC Paulus SRL. La o simplă întrebare, despre cum a fost aleasă această societate în regim de urgență, Silviu Crângașu ia foc și spune că-și asumă că a ales ca SC Paulus să furnizeze pompa, dar că nu există contract permanent cu aceștia și că nici nu se vor ocupa de restul lucrărilor necesare la sistemul de climatizare. Cât despre rezilierea contractului avut până în acel moment cu o societate care deja se ocupa de aceste lucrări, spune că s-a procedat astfel pentru renegocierea contractului, procedură de care până în prezent nu am mai auzit să fie o practică întâlnită. În paralel, spune că oricum toate contractele se încheie la 31 decembrie. Ori, dacă oricum înceta contractul la 31 decembrie, de unde graba directorului de a înlocui societatea cu „favorita” primarului Dobre?!

„Am reziliat contractul în vederea renegocierii contractului, iar cu Paulus am făcut în regim de urgență pentru că s-a stricat o pompă și nu era apă caldă, a doua zi era meci și nu era nici căldură. Mi-a adus o pompă, am cumpărat o pompă că a avut pompa aia pe stoc. Nu era vorba de SEAP, era vorba de achiziție directă, e ca și cum aș cumpăra eu pe club o pompă, o simplă pompă pentru a remedia o urgență. Ăsta e punctul meu de vedere.”, a declarat Silviu Crângașu.

Întrebat dacă s-a verificat posibilitatea ca pompa să fii putut fi achiziționată din altă parte la un preț mai bun, Silviu Crângașu a declarat: „Da, s-a verificat, nu știu dacă era pe un preț mai bun, eu așa am considerat, îmi asum această decizie și nu încalcă nicio lege, este vorba de un obiect de inventar, nu e un mijloc fix. Mijlocul fix dacă era nevoie trebuia să facem pe achiziție pe SEAP, din câte știu eu. Ori, la ora 18, vineri seară, duminică era meciul, nu aveam ce să facem, am sunat, am văzut cine are, cine poate să asigure, că poate nici Paulusul nu putea să aducă și aduce Artsani. Îi luam pe Artsani, ca să nu ia, să aibă sportivii apă caldă și să fie căldură la stadion. Dacă venea îngheț, ce făceam?! Nu e vorba de o lucrare permanentă, nu este vorba de un contract, nu este, este vorba de o lucrare punctuală, da? Deci nu este vorba de o permanentizare, că prea a luat lumea foc pentru 2.000 de lei, că de ce am pus pompa aia. Ori dacă faci un lucru bine și vrei să-l faci, toată lumea intră la suspiciuni. Altceva, vă rog!”.

Reporterul a întrebat și despre informația dată de Cristi Nica, potrivit căreia zilele următoare reprezentanții Paulus vor veni din nou la stadion pentru o evaluare completă, dar Crângașu a negat informația: „Nu, nu, nu, nu este un contract pe termen lung, este o intervenție punctuală. Altă întrebare! Nu o să facă, nu este încheiat niciun contract. Toate contractele de sine încetează la data de 31 decembrie, toate contractele de mentenanță supra-dimensionate. Vreți să ies public? Ies și la televizor! Altă întrebare!”.

Reporterul a întrebat, pentru a doua oară, care au fost criteriile în baza cărora a fost aleasă societatea Paulus și nu alta, moment în care directorul CSM a început să țipe, nervos și paranoic:

„Putea să fie și Vasile Gheorghe, nu știu de ce Paulus, că a avut pompa. Asta vă spun, ce nu înțelegeți? Nu înțelegeți, v-am spus de cinci ori, de zece ori.”, a mai spus Silviu Crângașu, apoi a spus că cineva dictează întrebările.

În continuarea discuției, Silviu Crângașu a mai discutat cu un reporter al ziarului Incomod și i-a transmis acestuia că este un om corect și că nu este nimic în neregulă la actualele lucrări privind mentenanța sistemelor de climatizare. Tot pe marginea acestei discuții, Silviu Crângașu a mai spus că va merge la DNA pentru a spune cum s-au furat miliarde de lei (n.r. lei vechi) înainte, nereguli găsite de acesta la contractele privind sistemele de climatizare din trecut.

Pe de altă parte, ne întrebăm dacă nu cumva „iritarea” lui Silviu Crângașu dovedește tocmai faptul că reporterul a atins un subiect sensibil, care maschează practicile prin care Crângașu protejează și favorizează afacerile primarului Adrian Dobre?!

Cât despre societatea Paulus SRL, aceasta nu este abonată la bani publici de ieri, de azi. Societatea are un lung șir de contracte prin care banii au venit pe robinetul primăriilor din județ, dar și al instituțiilor subordonate primăriei Ploiești, încă de pe vremea foștilor edili. Paulus a avut contracte și când primari în Ploiești au fost Andrei Volosevici și Iulian Bădescu. În octombrie 2011, gândul.info vorbea despre Ioniță Toma, consilier județean și, totodată, acționar și administrator la SC Paulus SRL, firmă care în ultimii trei ani încheiase 18 contracte pe bani publici.

Astfel, printre instituţiile publice cu care firma la care Ioniţă este acţionar încheiase contracte se numărau deja primăriile Cornu, Bana Ana, Gura Vadului, Cojasca, Ceptura, Gura Vitioarei, Balta Doamnei, Vlădeni – Dâmboviţa, dar şi Romgaz, grupuri şcolare sau unităţi spitaliceşti.

În 2009, SC Paulus SRL a încheiat două dintre cele 18 contracte. În anul următor, firma consilierului Toma Ioniţă a încheiat alte şase contracte pe bani publici pentru ca, în prima jumătate a anului 2011, Paulus SRL să semneze, cu diverse autorităţi publice, alte zece contracte. În cinci dintre aceste contracte, SC Paulus SRL lucra în participaţie, alături de alte firme. În celelalte, firma era unic prestator, scria gândul.info la acel moment.

Scandalul s-a terminat cu plecarea lui Toma Ioniță din Consiliul Județean Prahova. A fost ales în 2012 pe listele USL, însă a fost obligat de instanță să renunțe la mandat, după a fost declarat incompatibil de ANI.

În SC Paulus SRL mai sunt doi acționari și administratori în afară de Ioniță Toma, potrivit listafirme.ro. Este vorba de Paul Dragos Fusea și Lucian Iustin Nedelcu, cel din urmă fiind, așa cum spuneam mai sus, nașul primarului Adrian Dobre. Numele lui Lucian Iustin Nedelcu apare, însă, și în societatea RODIS SRL, unde este asociat alături de Alexandru Cosmin Crîngu și alte persoane. Societatea RODIS SRL este cea care deține restaurantul BEST din Ploiești, iar Alexandru Crîngu, asociatul lui Lucian Nedelcu, a fost cercetat penal în dosarul ofițerilor de poliție trimiși în judecată pentru fapte de corupție, Emanuel Saghel, Adrian Rădulescu și Constantin Ispas. Reamintim că Adrian Rădulescu este fost adjunct al fostului comandant al Poliției Prahova, Viorel Dosaru, Emanuel Saghel este fost șef Serviciu de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, iar Constantin Ispas este fost șef al Direcției Generale Anticorupție Prahova.

Cei trei ofițeri au fost reținuți de DNA serviciul teritorial Ploiești și, ulterior, trimiși în judecată pentru fapte de corupție. În plus, pe lângă acest dosar, DNA îi cercetează acum penal și pentru constituire de grup infracțional organizat”, se arată în articolul publicat de Ziarul Incomod.

Având în vedere aceste informații, Republika News îi adresează public două întrebări directorului CSM Ploiești, Silviu Crângașu.

  1. A efectuat firma SC Paulus SRL lucrări la stadionul Ilie Oană înainte de atribuirea unui contract?
  2. Cum a fost atribuit contractul firmei SC Paulus SRL?

By rnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *