Nereguli uriașe, amenzi mici. Rezultatele controlului ITM în lagărul Unique Clothing Acesta este lagărul unde prahovenii sunt tratați ca niște sclavi.

Rezultatele controlului ITM în lagărul Unique Clothing

Firma Unique Clothing, unde angajații au avut parte de un tratament umilitor din partea patronatului, a fost supusă unui control ITM.

 Inspectorii au descoperit numeroase nereguli. Iar controlul ITM a dezvăluit că nu doar modul în care sunt tratați salariații este umilitor, ci și condițiile de lucru.

Iată neregulile semnalizate de ITM:

*O parte dintre salariaţi au prestat activitate în zi de repaus săptămânal (sâmbăta) fără respectarea prevederilor legale

*S-a prestat activitate peste programul normal de lucru stabilit de către angajator, fără că munca suplimentară să fie evidenţiată în documente

*Angajatorul nu a făcut dovada acordării drepturilor salariale tuturor salariaţilor aferente perioadei aprilie 2017 – iunie 2017

CITEȘTE și  Imagini cu „lagărul” Unique Clothing. Locul unde zeci de prahoveni sunt tratați ca sclavii

*Angajatorul nu a făcut dovada informării tuturor salariaţilor cu privire la conţinutul prevederilor regulamentului intern prezentat la control.

*Angajatorul nu a putut prezenta la control documente din care să rezulte autorizarea internă a lucrătorilor care utilizează lisa mecanică în activitatea de încărcare – descărcare

*Nu asigura în totalitate marcarea şi întreţinerea căilor de acces şi de circulaţie

*Nu asigura vestiare corespunzătoare, separate pentru femei și bărbați.

*Manometrele montate pe instalaţia de încălzire aferentă camerei cazanelor nu au prevăzute pe cadran presiunea minimă şi maximă admisă.

*camera cazanelor nu era prevăzută cu dispozitive pentru detectarea pierderilor de combustibil gazos (!)

*nu era semnalizat riscul de cădere, împiedicare, alunecare al lucrătorilor corespunzător diferenţei de nivel (pragul de trecere spre spaţiul destinat secţiilor, scările de acces).

*angajatorul nu a asigurat un microclimat adecvat specificului activităţii în spaţiul destinat maşinilor de călcat.

* angajatorul nu a luat măsurile necesare în vederea desfăşurării activităţii în poziţii ortostatice – aşezat şi în picioare.

*nu sunt semnalizate riscurile de alunecare, în spaţiul destinat servirii mesei unde s-au luat măsuri de igienizare a pardoselii.

*pentru lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în zona de curăţat pete şi tăiat materiale lipite, unde se folosesc substanţe specifice tehnologiei, nu s-a făcut instruirea cu prevederile din fişele de securitate ale acestora.

*rafturile din magazia de materii prime şi accesorii pe care sunt depozitate mărfurile, nu sunt asigurate împotriva răsturnării.
Pentru toate acestea, amenzile însumează 10.500 lei. Sunt 2.500 de lei pentru nerespectarea relațiilor de muncă și 8.000 de lei pentru nereguli ce țin de securitatea în muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *