În loc să le fie părinţi, mai multe persoane au preferat să-şi transforme proprii copii în sclavi. Este vorba despre o grupare infracţională specializată în trafic de minori bine pregătită care dădea loviturile după o pregătire bine pusă la punct.

Se bănuieşte că membrii grupării și-ar fi exploatat proprii copii minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, determinându-i să comită furturi din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale, bunurile fiind însuşite de membrii grupării. Minorilor li s-ar fi impus să fure constant, susținând în acest mod stilul de viață al părinților. Se pare că aceştia acţionau cu precădere în Paris, în statiile de autobuz, din mijloacele de transport în comun şi în magazile mari. Preferau portofele şi telefoanele scumpe care ulterior erau vândute uşor de către părinţii lor.

Modalitatea de acţionare era foarte bine pusă la punct, adulții organizând în detaliu fiecare nouă lovitură a celor mici. Stabileau programul de lucru, modul de acțiune, locurile unde se ascundeau bunurile furate pentru a fi ulterior recuperate. De asemenea, minorilor li se impuneau sume zilnice pe care ar fi trebuit să le aducă acasă în funcție de zona unde erau trimiși să fure. Se pare că toţi copiii erau mai întâi instruiţi cum să dea loviturile, aici în ţară, la Iaşi, după care erau duși în Paris, în mai multe tabere, de unde ulterior erau îndrumați de proprii părinți în activitatea infracțională.

Despre acţivitatea infracţională au aflat şi oamenii legii care efectuează la această oră 25 de percheziții domiciliare în Prahova, Iași şi Roman pentru destructurarea grupului infracțional organizat specializat în trafic de minori.

În paralel, polițiști din cadrul Direcției de Poliție Judiciară din Paris desfășoară o acțiune de mare amploare pentru depistarea unor persoane care fac parte din același grup infracțional.

Sunt vizate în jur de 120 de persoane pe teritoriul României și Franței din care peste 70 de  minori, cu vârste între 10 – 13 ani, implicați în această activitate, vor fi audiați în cursul cercetărilor cu privire la activitatea desfășurată.

Pentru documentarea activităților infracționale s-au solicitat informații autorităților franceze, în anul 2016, iar  ulterior a fost constituită o echipă comună de anchetă ce a acționat pentru probarea activităților infracționale.

La acțiune participă 140 de polițiști din cadrul BC.C.C.O. Iași, B.C.C.O. Bacău și  B.C.C.O. Ploiești.

De asemenea, activitățile sunt sprijinite de I.T.P.F. Iași și Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

sursa POlitia Română.ro

foto estcurier.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *