Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au închis temporar o firmă de catering din Piatra Neamț, suspectată că ar fi sursa unui focar de toxiinfecție alimentară, în urma căruia mai mulți elevi au ajuns la spital săptămâna trecută!

În timpul controlului efectuat la Iri & Gabhor SRL, echipele ANPC au descoperit pulpe de pui și carne de vită congelate, fără elemente de identificare, precum și un rastel metalic pentru depozitarea legumelor, cu urme de rugină.

Reprezentanții ANPC au precizat că au fost identificate materii prime neconforme, inclusiv pulpe de pui, carne de vită și untură de vită congelate, toate fără elemente de identificare și caracterizare.

De asemenea, au fost găsite ustensile din lemn uzate — linguri, tocătoare și suport pentru grătar — și pereți neigienizați în camera de refrigerare.

Firma de catering a fost închisă temporar până la remedierea deficiențelor și a fost sancționată cu două amenzi în valoare totală de 50.000 de lei.

Potrivit presei locale, firma este considerată sursa focarului de toxiinfecție alimentară care a afectat 15 elevi din Piatra Neamț săptămâna trecută, dintre care cinci au necesitat internare, conform informațiilor publicate de neamt365.ro.