Germania trebuie să fie pregătită să contracareze orice atacuri hibride din partea Rusiei, inclusiv campanii pe rețelele de socializare destinate susținerii partidelor de extremă dreapta și populiste, a declarat ministrul german al apărării, Boris Pistorius. Vorbind pentru grupul de presă Funke duminică, Pistorius a subliniat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a țintit în mod special Germania cu astfel de strategii.
„Putin se angajează în atacuri hibride, iar Germania este în mod special în vizorul său”, a spus Pistorius. „Ne cunoaște bine și știe cum să ne deranjeze”, a adăugat el, subliniind că ignorarea acestor amenințări va duce doar la creșterea lor în intensitate.
Atacurile hibride se referă la atacuri cibernetice în care actorii rău intenționați utilizează mai multe instrumente pentru a pătrunde în dispozitive, rețele sau pentru a lansa alte tipuri de atacuri. Pistorius a subliniat că aceste operațiuni includ perturbări ale infrastructurii Germaniei, aprovizionarea cu energie, activitățile în Marea Nordului și Marea Baltică, precum și încălcarea spațiului aerian.
În plus față de aceste acțiuni directe, Rusia desfășoară și campanii pe rețelele sociale, interferențe în campaniile electorale și finanțarea unor voci care promovează narațiuni ce subminează eforturile de apărare ale Germaniei. Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) și alianța populistă a Sahrei Wagenknecht au fost susținute în promovarea ideii că Germania se îndreaptă spre război cu Rusia, în loc să se concentreze asupra propriei apărări, a explicat Pistorius.
Ministrul apărării a afirmat că o parte a strategiei lui Putin este de a destabiliza și împărți societatea germană, iar Germania trebuie să facă tot ce poate pentru a împiedica acest lucru.
În ceea ce privește pregătirea militară a Germaniei, Pistorius a exprimat un optimism rezervat, afirmând că țara este „pe drumul cel bun”. El a subliniat că, în acest an, au fost lansate 97 de proiecte majore, în valoare de 58 de miliarde de euro, depășind recordul anului precedent. Totuși, ministrul a recunoscut că industria militară are nevoie de timp pentru a-și mări producția de arme și muniție. Pistorius a menționat termenii lungi de livrare pentru echipamentele militare, cum ar fi tancurile Leopard și navele, subliniind că este imposibil să se reducă decalajele lăsate de ultimii 30 de ani într-o singură perioadă legislativă.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews
O