Nvidia a devenit cea mai valoroasă companie din lume, depășind temporar Apple, în urma unei creșteri spectaculoase a acțiunilor, impulsionată de cererea masivă pentru cipurile sale de inteligență artificială. Valoarea de piață a Nvidia a atins un vârf de 3,53 trilioane de dolari, în comparație cu cele 3,52 trilioane de dolari ale Apple, potrivit datelor LSEG.

Acțiunile Nvidia au crescut cu 2,2%, consolidând capitalizarea de piață a companiei la 3,52 trilioane de dolari, în timp ce titlurile Apple au urcat doar cu 0,9%. Nvidia, cunoscută inițial pentru procesoarele sale dedicate jocurilor video, s-a impus în ultima perioadă drept principal furnizor de procesoare necesare pentru calculul avansat AI. Această creștere subliniază poziția Nvidia într-o competiție strânsă cu Microsoft, Alphabet și Meta Platforms pentru dominația în tehnologia AI.

Cu o capitalizare de piață de 3,20 trilioane de dolari, Microsoft rămâne, de asemenea, un jucător de top în sectorul tehnologic. Între timp, Apple a înregistrat o scădere a cererii pentru iPhone-urile sale în China, unde vânzările au scăzut cu 0,3% în al treilea trimestru, în contrast cu o creștere de 42% a vânzărilor de smartphone-uri Huawei.

Russ Mould, director de investiții la AJ Bell, a comentat că adoptarea rapidă a AI în diverse industrii și cererea susținută pentru cipurile Nvidia continuă să sprijine performanța companiei pe bursă, mai ales dacă SUA evită o recesiune majoră.

Acțiunile Nvidia au crescut cu aproape 190% în acest an, pe fondul exploziei AI generative.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews