Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat sâmbătă că realizarea unui tren metropolitan în zona de nord a Bucureștiului este fezabilă pe termen mediu, în special între Gara de Nord și Gara Obor, având în vedere necesitățile mari de transport public din această zonă, inclusiv Pipera. Edilul a subliniat că, în alte părți ale orașului, vitezele reduse ale trenului ar face călătoria ineficientă, determinând călătorii să piardă timp.

„Cel mai important segment este Gara de Nord – Gara Obor, pentru că el trece prin Pipera și acolo este un necesar mare de transport public”, a explicat Nicuşor Dan. El a adăugat că, pentru a fi eficient, trenul metropolitan trebuie să circule la viteze corespunzătoare, având în vedere că nu este practic să opereze pe anumite porțiuni cu viteze foarte reduse.

Primarul a menționat că, în conformitate cu Hotărârea de Guvern ce stabilește cadrul legal pentru parteneriate, a semnat un parteneriat cu CFR pentru realizarea proiectului. Există deja un studiu de fezabilitate pentru zece stații, iar Dan a subliniat importanța colaborării cu Primăria Voluntari pentru implementarea acestui proiect de transport.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews