Premierul Marcel Ciolacu a subliniat necesitatea susținerii industriei auto românești în contextul concurenței tot mai mari din partea vehiculelor electrice din Statele Unite și a importurilor auto din China. Ciolacu a propus „redimensionarea programelor Rabla” pentru a susține cererea de mașini produse pe piața internă și a anunțat intenția de a se asigura că instituțiile administrației publice achiziționează vehicule autohtone.

„Industria auto este un pilon al economiei noastre, contribuind cu peste 13% la PIB-ul României, iar fabrica de la Dacia generează singură 2,1% din PIB. Sunt peste 230.000 de români care lucrează în această industrie inovatoare la nivel european,” a declarat Ciolacu, într-o întâlnire cu sindicaliștii Dacia la Argeș.

Premierul a accentuat importanța unui plan național de susținere a industriei auto, printr-un parteneriat între guvern, patronate și sindicate, pentru a preveni eventuale concedieri și a menține competitivitatea. De asemenea, Ciolacu a declarat că administrația locală și centrală va acorda prioritate vehiculelor cu „certificat verde” produse în România, prin alocarea de fonduri direcționate către producătorii interni.

„Vom construi acest plan anticipând problemele care ar putea apărea. Am discutat cu sindicatele și vom organiza o întâlnire cu reprezentanții Dacia și Ford pentru a identifica unde este nevoie de sprijinul statului pentru a reduce costurile,” a concluzionat premierul.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews