Elena Lasconi, liderul USR, a exprimat sâmbătă, printr-o postare pe Facebook, că este necesară o reformă profundă a sistemului judiciar din România. Lasconi a subliniat importanţa sprijinirii profesioniştilor integri din Justiţie, cerând ca aceștia să fie premiați, iar cei care „murdăresc” actul de dreptate să fie excluși din „schemele dubioase”.

Lasconi a făcut referire directă la cazul recent al politicianului PSD Dumitru Buzatu, surprins cu o sumă impresionantă de bani în portbagaj. „O țară întreagă s-a revoltat văzând imagini clare cu domnul Buzatu care se plimba în maşină cu banii care ar fi ajuns pentru masa caldă a 80.000 de elevi,” a spus Lasconi. Ea a criticat felul în care Justiţia tratează astfel de cazuri, considerând că „artificiile de procedură” ar trebui eliminate pentru a proteja echitatea și corectitudinea procesului de justiție.

În final, Lasconi a invitat cetățenii să reflecteze asupra direcției pe care o va lua România, menționând că la sfârșitul acestui an, alegătorii au ocazia de a decide dacă țara va merge pe „calea justiţiei” actuale sau va opta pentru un sistem cu adevărat echitabil.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews