Dupa mai bine de 10 ore de audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, fostul primar Andrei Volosevici a ieșit din biroul procurorilor flancat de jandarmi și urcat într-o dubă a acestora, în urma unui mandat de reținere pentru 24 de ore. Totul după ce în urma unor percheziții ce au avut loc în ultima sa zi de mandat, atât el cat și alte 13 persoane au dat explicații în fața anchetatorilor. Ancheta a pornit în urma unei reclamații potrivit căreia fostul edil a adresat injurii şi l-a amenințat de mai multe ori pe preşedintele Consiliului de Administraţie al Societăţii Hale şi Pieţe, pentru ca acesta să rezilieze sau să încheie contracte de închiriere a unor spaţii comerciale. În dosarul care vizează infracţiuni de cumpărare și trafic de influenţă, șantaj, uzurparea funcţiei, ultraj şi purtare abuzivă este cercetat și un jurnalist din Prahova.

Cele șapte percheziții demarate de oamenii legii din Prahova, Dâmbovița și Buzău au vizat atât sediul S.C Hale și Piețe S.A, cât și sedii de firme ori domicilii. Dosarul în care apare și numele fostului primar al Ploieștiului arată că în cauză se cercetează infracţiuni de cumpărare și trafic de influenţă, șantaj, uzurparea funcţiei, ultraj şi purtare abuzivă. O reclamație facută de o persoană ar fi scos la iveală faptul că în perioada aprilie- septembrie 2021, fostul edil Andrei Volosevici a adresat injurii şi l-a amenințat de mai multe ori pe preşedintele Consiliului de Administraţie al Societăţii Hale şi Pieţe, pentru ca acesta să rezilieze sau sa încheie contracte de închiriere a unor spaţii comerciale.

Aici apare și numele unui jurnalist din Prahova, o persoană apropiată primarului, care ar fi intervenit pe lângă acesta pentru a permite închirierea unor spații, potrivit anchetatorilor. În schimbul acestui favor, jurnalistul ar fi primit importante sume de bani, arată un comunicat al Parchetului Curtii de Apel. Aceeași persoană, mai arată datele din anchetă, ar fi primit bani de la reprezentanții unei societăți comerciale pentru a interveni la conducerea Agenției pentru Protecția Mediului astfel încât această companie să încheie în condiții avantajoase un contract pentru preluarea apelor uzate.

După ore în șir de audieri, fostul primar, Andrei Volosevici, a ieșit din biroul procurorilor înconjurat de jandarmi și urcat într-o dubă a acestora. Procurorii au emis pe numele său un mandat de reținere pentru 24 de ore. La scurt timp, din sediul PCA Ploiești a ieșit și jurnalistul vizat de anchetă, însoțit de polițiști judiciari și urcat într-o mașină. Și în cazul său a fost dispusă aceeași măsură. Alte două persoane au mai fost reținute pentru 24 ore. În total 14 persoane au ajuns joi după amiază la audieri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews