Sursă foto: Infofinanciar

O contabilă de la Ministerul de Externe este suspectată că, timp de 12 ani, a virat salarii lunare iubitului ei și fiului acestuia, sume ce depășesc 2 milioane de lei, deși niciunul nu era angajat al MAE. În plus, se pare că ea însăși a transferat în contul personal mai mult de 1,5 milioane de lei, însă nu este clar dacă toate aceste sume erau justificate.

Parchetul Militar a început o anchetă după ce beneficiarii plăților, doi militari, au denunțat situația, care a fost descoperită în urma unei rupturi în relația dintre contabilă și iubitul ei. Dosarul vizează o delapidare gravă, având în vedere sumele implicate.

Surse judiciare citate de ProTV afirmă că, după ce fraudă a fost expusă, contabila a demisionat și a dispărut. Aceasta lucra în Direcția de Salarizare a MAE și, din 2012, a început să transfere salarii fictive unui fost subofițer din Argeș, cu care a avut o relație timp de peste un deceniu, dar și fiului acestuia, angajat al Ministerului Apărării Naționale.

Potrivit denunțătorului, sgp. Alin Bucșă, contabilă ar fi început să vireze sume variind între 10.000 și 15.000 de lei lunar, din care el păstra aproximativ 3.000 de lei. De asemenea, plt. adj (r) Nicolae Bucșă a confirmat că, în extrasul său de cont, apărea mențiunea „salariu Ministerul Afacerilor Externe” și a subliniat că nu a semnat niciun contract cu ministerul.

Până la denunțurile celor doi, la MAE nu se știa nimic despre aceste activități ilegale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews