Premierul Marcel Ciolacu a felicitat cetățenii moldoveni pentru alegerea integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană, subliniind că este „obligatoriu” ca acest rezultat să fie însoțit de realegerea Maiei Sandu pentru un nou mandat prezidențial. Declarația lui Ciolacu a venit după ce Nicolae Ciucă, liderul PNL, a exprimat sprijinul pentru referendumul din Republica Moldova, considerându-l o oportunitate pentru unirea țării cu România în UE.

„Felicitări tuturor cetățenilor moldoveni care au rezistat presiunilor Moscovei și au reușit să își ducă țara de partea bună a istoriei. Rezultatul strâns de la referendum este o dovadă că trebuie să ne intensificăm eforturile pentru a convinge și cetățenii din zonele rurale, unde propaganda rusă are o eficiență mai mare, că viitorul Republicii Moldova este către Vest”, a declarat Ciolacu pe Facebook.

El a subliniat că, cu Maia Sandu ca președinte și un guvern pro-european, se va demonstra că „flacăra rece a Rusiei se va stinge definitiv la Chișinău”. Ciolacu a reafirmat sprijinul României pentru Republica Moldova.

Conform rezultatelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale de la Chișinău, 50,37% dintre participanții la referendum au votat „DA” pentru modificarea Constituției în vederea aderării la UE, în timp ce 49,63% s-au opus. De asemenea, Maia Sandu, susținută de Partidul Acțiune și Solidaritate, a obținut 41,83% din voturi pentru un nou mandat, în timp ce candidatul socialiștilor, Alexandr Stoianoglo, a obținut 26,40%.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews