Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a afirmat sâmbătă că Elena Lasconi, candidată la Președinția României, devine tot mai incompatibilă cu cea mai înaltă funcție în stat. Turcan a subliniat că este momentul ca Lasconi să mediteze asupra continuării candidaturii sale, sugerând că aceasta ar putea face un gest de maturitate politică și solidaritate în favoarea lui Nicolae Ciucă, candidatul de dreapta cu cele mai mari șanse.

„Elena Lasconi se dovedeşte, pe zi ce trece, de-a dreptul incompatibilă cu cea mai înaltă funcţie în stat. Principalul criteriu pentru a ocupa această funcţie trebuie să rămână competenţa”, a scris Turcan pe Facebook. Ea a enumerat o serie de gafe și stângăcii comise de Lasconi, care, în opinia sa, au stârnit scandaluri și au jignit diverse grupuri, inclusiv Diaspora și femeile victime ale violenței domestice.

Turcan a criticat atitudinea arogantă a lui Lasconi față de PNL și celelalte formațiuni de dreapta, menționând că aceasta nu reușește să-și unească susținătorii din propriul partid. „Elena Lasconi se dovedeşte incapabilă să genereze solidaritate, nu face decât să arunce sămânţa dezbinării”, a adăugat Turcan.

Ministrul a încheiat prin a sublinia că Lasconi ar trebui să reflecteze dacă mai este cazul să continue pe un drum pe care îl consideră perdant pentru PSD și să considere un sprijin pentru Ciucă și o coaliție puternică cu PNL.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews