Luni, mai mulți candidați la alegerile prezidențiale vor fi prezenți la manifestările religioase de la Catedrala Mitropolitană din Iași, conform surselor politice citate de News.ro. Printre cei care vor participa se numără Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Mircea Geoană, Ludovic Orban și Cristian Diaconescu.

Deși filialele locale ale PSD și PNL nu au confirmat oficial prezența liderilor Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, sursele susțin că aceștia vor lua parte la Sfânta Liturghie, care va avea loc pe pietonalul din fața Catedralei. Ciolacu ar urma să viziteze și Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi”, unde rectorul Dan Cașcaval este candidatul PSD la Senat, în timp ce Nicolae Ciucă va avea o întâlnire cu membrii PNL Iași și va participa la un eveniment organizat de Primăria orașului.

Alături de ei, la slujbă vor participa și Elena Lasconi (USR), Mircea Geoană (independent), Ludovic Orban (Forța Dreptei) și Cristian Diaconescu (independent). Deși prezența liderului AUR, George Simion, nu este sigură, există șanse ca acesta să fie prezent la eveniment.

Sfânta Liturghie va avea loc pe un podium amplasat pe pietonalul Ștefan cel Mare, iar autoritățile estimează că mii de persoane vor participa la eveniment. Ecrane mari vor fi montate în zona centrală pentru ca oamenii să poată urmări slujba.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews