O studentă din Marea Britanie a avut parte de o experiență neașteptată și înfricoșătoare după ce a deschis un colet de haine comandat de la firma de fast fashion Shein. În pachetul care conținea o pereche de cizme, tânăra a descoperit un scorpion viu, relatează BBC.

Sofia Alonso-Mossinger, studentă la inginerie electrică și electronică la Universitatea din Bristol, a povestit cum a reacționat când a văzut creatura veninoasă. „Am crezut că e o jucărie – și apoi s-a mișcat”, a spus Sofia, descriind experiența ca fiind „destul de înfricoșătoare”. Cu ajutorul colegilor de apartament, scorpionul a fost prins într-un recipient de plastic și mutat într-o cutie, până la sosirea unui specialist.

Phoebe Hunt, una dintre colegele de apartament ale Sofiei, a povestit că a alergat să vadă ce se întâmplă după ce a auzit țipete. „Am găsit-o pe Sofia cu un scorpion viu în punga de pe cizmele ei. Nu eram deloc entuziasmate să avem un scorpion în apartament”. Oliver James, student la zoologie și alt coleg de apartament, a fost cel care a transferat scorpionul într-o cutie folosind clești de bucătărie, recunoscând că a fost „destul de stresant” deoarece nu știau cât de periculoasă era creatura.

Pentru a salva scorpionul, colegii de apartament au încercat să-l contacteze pe RSPCA, dar, realizând că organizația nu se ocupă de animale exotice, au apelat la Centrul Național pentru Protecția Reptilelor (NCRW). Organizația a trimis un specialist pentru a prelua scorpionul, care a fost identificat ca fiind din specia Olivierus martensii, cunoscut și sub denumirea de scorpion chinezesc. Potrivit lui Chris Newman, reprezentant al NCRW, înțepătura acestuia poate fi „semnificativă din punct de vedere medical… potențial letală, dar pentru un adult sănătos ar însemna doar o zi foarte proastă”.

Newman a adăugat că astfel de cazuri nu sunt rare, acesta fiind al doilea incident de acest tip raportat în mai puțin de o lună. Deși acum Sofia consideră întreaga întâmplare „o poveste amuzantă”, la momentul respectiv a fost cu adevărat înfricoșată.

Shein, compania de fast fashion cu sediul în China, a precizat într-o declarație că a desfășurat o investigație internă și că toate procedurile standard de ambalare au fost respectate. De asemenea, compania a menționat că este în contact cu Sofia pentru a rezolva situația.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews