Două fete, în vârstă de 7 și 11 ani, au ajuns de urgență la spital, sâmbătă, cu arsuri pe față și mâini, după ce au fost implicate într-un incident în timpul unui experiment demonstrativ care s-a desfășurat într-un parc din Cluj-Napoca. Experimentul făcea parte dintr-un eveniment public organizat pe strada Teodor Mihali, însă detaliile referitoare la natura experimentului și cauzele accidentului nu au fost încă clarificate.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a anunțat că echipajele SMURD și ale serviciului de ambulanță județean Cluj au intervenit rapid la fața locului. La sosirea echipajelor, fetele erau conștiente și cooperante, prezentând arsuri la nivelul feței și al membrelor superioare. Cele două minore au fost evaluate medical și transportate imediat la spital pentru îngrijiri și investigații suplimentare.

Momentan, nu au fost raportate detalii cu privire la gravitatea arsurilor sau la responsabilitatea organizatorilor evenimentului. Autoritățile urmează să stabilească circumstanțele în care a avut loc accidentul, iar organizatorii vor fi cel mai probabil audiați pentru a se afla dacă măsurile de siguranță au fost respectate corespunzător.

Publicul prezent la eveniment, inclusiv părinții copiilor, au fost șocați de incident, iar martorii au declarat că experimentul, deși aparent inofensiv, a escaladat rapid într-o situație periculoasă. Ancheta autorităților continuă pentru a clarifica cauzele exacte ale accidentului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews