Silvestru Șoșoacă, fostul soț al Dianei Șoșoacă, consideră că decizia CCR legată de candidatura acesteia la alegerile prezidențiale este cauzată de propriile ei greșeli, întrucât în prezent este influențată negativ de anturajul din jurul său.

Diana face o cascadă de greșeli, acuză fostul ei soț

„E o cascadă de greșeli pe care Diana le face și le face pentru că este mânată în direcția aceasta de noul anturaj pe care îl are. Din nefericire, după ce și-a eliminat majoritatea oamenilor care au purtat-o pe umeri până în poziția care este acum, unul după altul, s-a înconjurat de niște oameni de o calitate inferioară. Nu că ar fi de o calitate inferioară, ci mai degrabă o trimit pe ea către o prăpastie, o fac intenționat, ea este foarte ușor de dus de nas, foarte ușor de manipulat”, a explicat Silvestru Șoșoacă.

CCR i-a interzis Dianei Șoșoacă să candideze la alegerile prezidențiale

Judecătorii Curții Constituționale au hotărât, în urma ședinței de marți programate la ora 12:00, să respingă din nou candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. De această dată, contestația fusese depusă de Vasile Botomei.

Decizia de respingere de astăzi vine după ce, luni, Curtea Constituţională a respins o altă contestaţie, a Dianei Şoşoacă, faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie.

CCR a anunțat, de asemenea, că a respins în unanimitate contestația depusă de Cristina Tufănoiu privind refuzul înregistrării candidaturii sale la alegerile prezidențiale din 2024. Tot pe ordinea de zi s-a aflat și contestația lui Petru Mîndru referitoare la respingerea candidaturii sale independente pentru alegerile prezidențiale din același an.

Luni, Curtea Constituțională a publicat decizia de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă la Președinție, argumentând că aceasta încalcă anumite criterii de eligibilitate, legate de „valorile democrației, statul de drept, respectarea Constituției și garanțiile politico-militare asociate, precum apartenența României la UE și NATO”.

”Chiar dacă jurământul de credinţă se depune de către candidatul câştigător al alegerilor, elementele cuprinse în jurământul de credinţă sunt condiţii de eligibilitate şi de fond pentru a candida la funcţia de Preşedinte al României, pe care candidatul trebuie să le îndeplinească la momentul depunerii candidaturii sale”, susţine Curtea. Diana Şoşoacă a criticat, luni seară, hotărârea Curţii Constituţionale privind respingerea candidaturii sale la Cotroceni, numindu-i pe judecătorii CCR ”trădători”, ”stalinişti şi nazişti”.

”Prin această motivare penibilă, nazistă, stalinistă, aţi facut din mine erou naţional martir”, a susţinut ea, adăugând că judecătorii CCR s-au antepronunţat privind un eventual comportament al său ca preşedinte. Ea a afirmat că îi va da în judecată pe membrii CCR.