În stațiunile montane din România, pregătirile pentru sezonul de schi sunt în plină desfășurare, însă specialiștii în turism avertizează că este puțin probabil să avem un strat de zăpadă consistent de Crăciun și Revelion. Aceasta îi determină pe antreprenori să-și adapteze oferta, pentru a evita scăderea numărului de turiști, care ar putea alege sejururi mai scurte sau chiar anularea rezervărilor din cauza lipsei de zăpadă.

La Poiana Brașov, echipele verifică cu atenție cele 166 de lăncii și tunuri de zăpadă, atât fixe, cât și mobile, care sunt esențiale pentru crearea zăpezii artificiale. De asemenea, la Sinaia se efectuează revizia instalațiilor de producție a zăpezii, iar în zilele de luni, marți și miercuri, turiștii au acces pe munte doar pe jos sau cu mașina.

Deși prognozele meteo sunt încă incerte, aplicațiile de specialitate sugerează că de sărbători, temperaturile pe Valea Prahovei și la Brașov vor fi pozitive. În aceste condiții, stațiunile sunt nevoite să-și diversifice activitățile pentru turiști.

În Sinaia, se lucrează la un nou complex de agrement acvatic, destinat să atragă până la 700 de vizitatori, însă deschiderea acestuia nu este prevăzută în curând. În lipsa zăpezii, hotelierii își pun speranțele în servicii de SPA, petreceri și oferte culinare, similare celor din anii anteriori.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV