Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că negocierile cu Comisia Europeană privind planul de reducere a deficitului bugetar vor începe de la un deficit asumat de 6,9%, și nu de aproape 8%, cum au sugerat unele informații. Într-o declarație oferită Agerpres, Ciolacu a subliniat că această cifră a fost deja stabilită prin rectificarea bugetară și că România are un plan de reducere a deficitului pe o perioadă de 7 ani.

Ciolacu a precizat că situația nu este o „catastrofă” și că investițiile reprezintă o componentă majoră a cheltuielilor publice, cu 84% din fonduri direcționate către acestea. De asemenea, a evidențiat importanța anilor 2025 și 2026 pentru finalizarea proiectelor de infrastructură și absorbția granturilor, estimând că investițiile pentru 2024 vor atinge un nivel istoric de 110-120 de miliarde de lei.

„România nu își poate permite să piardă granturile, iar următorii doi ani vor reprezenta o provocare pentru a menține ritmul actual”, a declarat premierul. Aceste precizări au fost făcute la plecarea de la evenimentul organizat de Ambasada Germaniei cu ocazia Zilei Unității Germane.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews