Featured Video Play Icon

Organizaţia Salvaţi Copiii a lansat a doua ediție a programului ”Cutia Bebeluşului”, cu scopul de a reduce mortalitatea infantilă şi a de sprijini familiile imediat după naştere. Programul se deruleaza in 16 judete, printre care si Dambovita.

Mamele și nou-născuții din 16 județe primesc ”Cutia Bebelușului”, necesară pentru primul an de viață. ”Cutia Bebelușului” va ajunge la 10.000 de mame și nou-născuți aflaţi într-o situație vulnerabilă din România.

Pentru al doilea an consecutiv, Instituția Prefectului-județul Dâmbovița este partenerul organizației ”Salvați Copiii” în procesul de derulare a programelor de susținere a mamelor aflate în situații vulnerabile.

La nivelul județului Dâmbovița vor fi distribuite în perioada octombrie 2024-iunie 2025 un număr de 400 de pachete, ce conțin 64 de produse de bază pentru mamă și nou-născut, articole de igienă și materiale de informare privind educația pentru sănătate. În plus, cutia este o modalitate de a promova somnul bebelușului în condiții de siguranță și poate fi folosită ca pătuț pentru bebeluș în primele sale luni de viață.

De asemenea, mai multe cadre medicale au fost cooptate în program şi vor lucra îndeaproape cu mamele și familiile pentru a le oferi informații și sprijin în perioada postnatală și pentru a oferi cursuri de îngrijire a bebelușilor.

By Costin