Meteorologii anunță un interval de vreme instabil, valabil de astăzi, 3 octombrie, ora 21, până pe 7 octombrie, ora 10, cu fenomene meteorologice ce includ ploi moderate cantitativ. Conform avertizării, din seara zilei de joi și până în dimineața zilei de sâmbătă, precipitațiile vor începe în regiunile Banat, Crișana și Maramureș, extinzându-se apoi către Transilvania, Oltenia și nord-vestul Munteniei.

Sâmbătă, 5 octombrie, ploile se vor răspândi în majoritatea regiunilor țării, iar duminică, 6 octombrie, vor fi prezente în jumătatea estică a teritoriului. Se așteaptă averse însoțite, pe spații mici, de descărcări electrice, cu cantități de apă estimate între 20 și 30 l/mp, iar în anumite zone, acumulările pot depăși 40-50 l/mp.

De asemenea, vântul va intensifica în regiunile vestice, sud-vestice și estice, cu viteze de 40-50 km/h, adăugând un disconfort suplimentar pe durata acestui interval ploios. Este recomandat ca cetățenii să se pregătească pentru aceste condiții meteorologice și să ia măsurile necesare pentru a asigura siguranța personală și a bunurilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews