Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat un atac la adresa PSD, în urma informațiilor apărute în media conform cărora liberalii ar fi solicitat premierului Marcel Ciolacu să emită o ordonanță de urgență pentru modificarea legii electorale. Această modificare ar permite președintelui Klaus Iohannis să participe la alegerile parlamentare ca independent pe listele PNL.

Rareș Bogdan a subliniat că „nu s-a pus problema unei OUG de modificare a Legii Electorale” și a declarat că „nimeni din PNL nu a solicitat premierului să emită o ordonanță pentru a permite președintelui Klaus Iohannis să candideze pe listele PNL”.

De asemenea, el a precizat că PNL a depus un amendament la legea privind alegerea Camerei Deputaților și Senatului, care ar permite șefului statului să candideze pe listele unui partid politic în ultimele trei luni de mandat. Amendamentul ar modifica Legea 208/2015, mai exact articolul 5, alineatul 2.

Rareș Bogdan a catalogat informațiile difuzate în spațiul public, citând surse din PSD, drept „pură ficțiune” menită să îl prezinte pe premier ca un „erou de la Termopile”. El a menționat că nu este prima dată când strategii PSD recurg la astfel de tactici de imagine și a dorit să clarifice opinia publică.

El a adăugat că demersul PNL pentru modificarea legii va continua, afirmând că „suntem un partid al legii și vom respecta cu sfințenie legea”. Bogdan este încrezător că legea va trece, datorită sprijinului colegilor din Parlament, și a subliniat că „șocul de ieri și de astăzi se va transforma în izbânda de mâine”. El a reafirmat respectul față de președinții de partid și de țară, privind cu optimism spre viitor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews