Președintele Partidului Forța Democrată, Ludovic Orban, a afirmat că ar exista o înțelegere între PSD și PNL în vederea numirii președintelui Klaus Iohannis în funcția de premier după alegerile din toamnă. Orban susține că PNL ar urma să-l sprijine pe Marcel Ciolacu în turul doi al alegerilor prezidențiale. El a declarat, într-o emisiune la Digi24, că numirea lui Nicolae Ciucă drept candidat pentru președinție ar fi o tactică pentru a-l împiedica să ajungă în turul doi.

„Ciucă nu depășește 8% în niciun sondaj, nu are nicio șansă de a intra în turul doi. Planul este ca PNL să mențină această coaliție și să-l susțină în continuare pe Iohannis ca lider al PNL și premier într-un viitor guvern condus de președintele Marcel Ciolacu”, a declarat Orban.

El a adăugat că miza acestui plan este ca „Iohannis să continue leneveala într-o funcție publică importantă”. Orban a subliniat că, pe baza scorului actual al PNL, de aproximativ 16-18%, dacă acesta nu va intra în turul doi și va susține candidatul PSD, este posibil ca PNL să scadă sub 15%.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews