cablurile electrice A murit electrocutat/ sursa foto ziare.com

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a declarat duminică seară că, în acest moment, nu există probleme semnificative în rețeaua națională de transport și distribuție a energiei electrice. Cu toate acestea, echipele de intervenție sunt active în județele Galați și Constanța, unde au fost raportate incidente izolate. „Facem tot posibilul pentru a minimiza timpul necesar intervențiilor și pentru a remedia orice avarie în cel mai scurt timp”, a subliniat Burduja.

Ministrul a anunțat că tocmai s-a încheiat o nouă ședință a Comandamentului energetic, în cadrul căreia s-a confirmat că „toată lumea este la datorie, indiferent de oră”. Un incident punctual a avut loc în zona Cişmele, județul Galați, unde un copac prăbușit peste rețeaua de medie tensiune a cauzat ruperea unor conductori, dar fără să afecteze alimentarea consumatorilor casnici.

Burduja a adăugat că autoritățile rămân vigilente, în special în orele următoare, pentru a gestiona situația din zonele afectate de condițiile meteorologice severe. „Paza bună trece primejdia rea”, a concluzionat ministrul, mulțumind echipelor din teren care sunt pregătite să intervină.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), până la ora 20:00, au fost raportate probleme cauzate de vremea nefavorabilă în 16 județe din România.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews