Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seara că își dorește un președinte de dreapta pentru România și a confirmat că a semnat deja pentru susținerea candidaturilor lui Nicolae Ciucă și Elena Lasconi, urmând să facă același lucru și pentru Ludovic Orban. El a anunțat că în această săptămână va prezenta o listă cu prioritățile pentru București și va discuta cu fiecare dintre candidații importanți înainte de a-și anunța susținerea oficială în alegeri, conform News.ro.

„Am semnat pentru doamna Lasconi și pentru domnul Ciucă și voi face același lucru pentru domnul Orban. Este modul meu de a arăta susținerea, având în vedere că aceste partide sunt cele cu care vreau să colaborez în Consiliul General. Mi-ar plăcea ca ele să formeze o guvernare de dreapta la nivel național, iar președinții acestor partide care candidează la prezidențiale trebuie să aibă o relație bună cu mine,” a declarat Nicușor Dan la Digi 24.

Edilul a afirmat că va discuta cu principalii candidați și le va prezenta prioritățile pentru Capitală. În funcție de răspunsurile acestora, va anunța bucureștenilor pe cine va susține. „Săptămâna aceasta voi publica o listă cu solicitările mele pentru București și voi organiza întâlniri cu candidații, inclusiv cei de stânga, pentru a discuta teme precum spațiile verzi, bugetul și urbanismul,” a adăugat el.

Întrebat dacă va recomanda un anumit candidat, Nicușor Dan a subliniat că își dorește un președinte de dreapta. „După ce voi discuta cu candidații, voi avea o opinie mai clară. De principiu, îmi doresc un președinte de dreapta și o guvernare de dreapta,” a spus el.

Referitor la turul doi al alegerilor, Nicușor Dan a menționat că probabil va susține candidatul de dreapta. „Vom vedea cine ajunge în turul doi, dar cu mare probabilitate voi susține candidatul de dreapta,” a concluzionat el.

De asemenea, Dan a anunțat că cele două referendumuri pe care le-a propus vor avea loc pe 24 noiembrie sau 1 decembrie, odată cu celelalte alegeri, dacă va obține susținerea Consiliului General.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews