Șoferii societății de transport în comun din Sibiu, Tursib, ar putea beneficia de o majorare salarială în următoarele trei luni, în contextul unei estimări privind creșterea productivității muncii. În această perioadă, primarul Astrid Fodor a solicitat directorului general al Tursib să clarifice situația șoferilor care își iau concedii medicale fictive, posibil pentru a lucra în alte locuri, atât în sectorul public, cât și în cel privat.

„Problema salarizării derivă din concediile medicale pe care unii șoferi le solicită pentru a primi ore suplimentare. Aceasta este realitatea. Pentru a putea majora salariile, trebuie să vă încadrați în indicele de productivitate; altfel, majorarea nu este legală”, a declarat primarul Fodor în cadrul ședinței Consiliului Local. Ea a subliniat că există cazuri în care angajații iau concedii medicale și lucrează în paralel pentru alte companii, inclusiv instituții publice.

Directorul Tursib, Ioan Rus, a confirmat că societatea are nevoie urgentă de 23 de șoferi și că se explorează opțiuni de angajare a acestora din țări din afara Uniunii Europene. „În acest moment avem un deficit de 23 de șoferi. Am demarat angajări din alte zone ale țării și am semnat contracte cu firme din afară pentru a atrage personal non-UE”, a declarat Rus.

Transportul public din Sibiu este gestionat exclusiv de Tursib, cu municipalitatea Sibiu ca acționar unic al societății.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews