Asociația MozaiQ, o organizație dedicată apărării drepturilor persoanelor LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, trans și intersex), își exprimă indignarea față de recentele declarații homofobe ale premierului Marcel Ciolacu, făcute în cadrul unei emisiuni de presă. Comunicatul transmis redacției subliniază o „lipsă gravă de înțelegere” din partea șefului guvernului în legătură cu nevoile comunității LGBTI din România și cu încălcările drepturilor acestora, cauzate de refuzul de a adopta parteneriatul civil.

În interviul acordat pentru HotNews.ro, premierul Ciolacu a afirmat că „crede în familia tradițională” și a menționat că nu are nicio problemă cu prietenii săi care au parteneri de același sex, dar a insistat că nu consideră necesară protecția legală pentru cuplurile de același sex. „Eu am o protecție suplimentară față de dânșii? Suntem egali. Să nu intrăm în discriminare pozitivă”, a declarat acesta.

Reacția Asociației MozaiQ a fost vehementă, amintind premierului că drepturile comunității LGBTI sunt încălcate prin absența unei legislații care să recunoască parteneriatele civile. „Drepturile pe care statul român ni le încalcă cu bună știință includ dreptul de a ne moșteni partenerii, dreptul de a lua decizii medicale în numele acestora și accesul la asigurări de sănătate”, a subliniat organizația.

Asociația reamintește, de asemenea, că România a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru nerecunoașterea cuplurilor de același sex și că, începând cu septembrie 2023, statul român este obligat să adopte o legislație în acest sens. MozaiQ solicită premierului Ciolacu să susțină legalizarea parteneriatelor civile pentru a asigura protecția necesară cuplurilor formate din persoane de același sex. „Nu suntem egali, dar vrem să fim egali!”, se încheie comunicatul asociației.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews