Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Ploiești au fost sesizați în jurul orei 10:00 cu privire la un incident grav petrecut într-o instituție publică din municipiu. Un bărbat în vârstă de 57 de ani a pătruns în biroul directorului Serviciului Public Finanțe Locale, amenințând că se sinucide.

Se pare că bărbatul a solicitat o audiență pentru a obține informații legate de proprietatea unei alte persoane, însă directorul i-a explicat că nu poate furniza astfel de date din motive legate de confidențialitatea informațiilor personale. Nemulțumit de răspunsul primit, bărbatul a devenit agresiv, amenințând că va da foc instituției.

După ce a părăsit biroul, bărbatul a revenit cu o sticlă de benzină, pe care a folosit-o pentru a împrăștia combustibil în birou, dar și în secretariat și casierie. Intervenția promptă a pompierilor a dus la panică în rândul angajaților, iar bărbatul, speriat, a fugit din clădire.

În scurt timp, acesta a fost prins de polițiști în trafic și a fost condus la audieri pentru a oferi detalii suplimentare despre incident. Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele acestui incident tulburător.