Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că plafonarea prețurilor pentru polițele RCA va fi prelungită cu trei luni, până la sfârșitul anului 2024. Decizia a fost luată la recomandarea Autorității de Supraveghere Financiară și are ca scop menținerea stabilității pe piața asigurărilor auto.

Ciolacu a subliniat că această măsură va rămâne în vigoare până când piața se va stabiliza. Tarifele de primă vor fi limitate la nivelul celor practicate pe 28 februarie 2023, cu o ajustare maximă de 6,8%, aplicabilă polițelor emise după intrarea în vigoare a noii reglementări. Comisioanele de distribuție vor fi restricționate la 8% din prima netă pentru o perioadă similară.

De asemenea, despăgubirile pentru vehiculele avariate nu vor depăși costurile medii ale serviciilor de închiriere auto și vor fi acordate pentru maximum 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii doar în condiții justificate. În cazul daunelor totale economice, despăgubirile pentru înlocuirea temporară a vehiculului nu vor depăși 25% din valoarea de piață a acestuia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews