Marți, senatorii USR au protestat în plenul Parlamentului împotriva propunerii legislative cunoscută sub numele de „legea Iohannis”, afișând pancarte cu mesaje precum „Iohannis pentru noi este Iliescu 2”, „O lege pentru un singur om” și „PSD + PNL = minciuni”, conform Agerpres.

Liderul senatorilor USR, Narcis Mircescu, a declarat că dorește respingerea rapidă a acestei legi, subliniind că nu este normal ca să existe „o lege pentru un singur om”. El a comparat situația cu regimul lui Ion Iliescu, cerând PNL să acorde mai multă atenție stării democrației. Mircescu a menționat că USR va continua demersurile pentru a obține respingerea sau retragerea legii.

Senatorul USR, Ștefan Pălărie, a afirmat că, în cazul în care Klaus Iohannis ar deveni senator, „scaunul său va fi etern gol”, referindu-se la absența sa în funcția de președinte. Pălărie a adăugat că USR nu susține îngrădirea libertății și contestă o lege care ar fi dedicată unei singure persoane.

Propunerea legislativă, depusă de parlamentarii PNL Daniel Fenechiu și Gabriel Andronache, permite președintelui României să candideze ca independent pe listele unui partid în ultimele trei luni ale mandatului său. Proiectul modifică articolul 52 din legea privind alegerea Senatului și Camerei Deputaților și este în prezent în proces legislativ, urmând să fie discutat în Comisia juridică. Daniel Fenechiu a subliniat că acest demers va ajuta Biroul Electoral Central (BEC) și Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) să clarifice necesitatea modificării legii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews