Primarul Clujului, Emil Boc, a anunțat că metroul din oraș va beneficia de o nouă sursă de finanțare, după ce proiectul ar fi pierdut inițial 300 de milioane de euro din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pe 23 septembrie, a fost semnat un act adițional la contractul de finanțare pentru metrou, care include acum și fonduri din obligațiuni verzi.

„Am semnat împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, un act adițional la contractul de finanțare pentru metrou. Astfel, pe lângă finanțarea din PNRR, avem și finanțarea din obligațiuni verzi, care va acoperi cheltuielile prezente și viitoare. Finanțarea din PNRR este menținută, așa cum scrie în contract. Acesta este valabil până în 29 decembrie 2026”, a declarat Emil Boc, subliniind importanța acestei noi surse financiare pentru avansarea proiectului.

El a mulțumit miniștrilor Boloș și Grindeanu, precum și liderilor politici Ciucă și Ciolacu, pentru sprijinul acordat. „Toți au fost parte a soluției și nu a problemelor. Proiectul are bani și se lucrează la mutarea utilităților, iar ulterior vor fi construite stațiile metroului”, a adăugat primarul.

Contractul pentru realizarea metroului din Cluj a fost semnat în mai 2023 cu asocierea de firme Gulermak (Turcia), Alstom și Arcada.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews