Deputatul european Siegfried Mureșan (PNL) a anunțat că Parlamentul European va organiza o dezbatere și va adopta o rezoluție referitoare la Republica Moldova în prima sesiune plenară din luna octombrie. Acest demers are scopul de a arăta sprijinul autorităților și cetățenilor moldoveni în lupta lor împotriva agresiunii ruse, transmite News.ro.

„Titlul exact al dezbaterii și al rezoluției este: „Întărirea rezilienței Republicii Moldova în fața ingerințelor dinspre Rusia înaintea alegerilor prezidențiale,” a declarat Mureșan pe Facebook, menționând că a fost unul dintre inițiatorii acestui proiect.

Pe 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova vor merge la urne pentru a alege președintele și pentru a vota în cadrul unui referendum privind aderarea țării la Uniunea Europeană. Aceste alegeri sunt esențiale pentru viitorul european al Moldovei. Mureșan a subliniat că Rusia continuă să încerce destabilizarea țării, dorind să o mențină în sfera sa de influență.

„Rusia va încerca să se implice în influențarea alegerilor prin mijloace ilegale, cum ar fi finanțarea politicienilor proruși și propagandă,” a adăugat Mureșan, referindu-se la tacticile folosite în alegerile locale din Moldova de anul trecut.

El a subliniat importanța stabilității Republicii Moldova pentru siguranța Uniunii Europene, argumentând că aceasta depinde de cât de stabilă este țara vecină. „Trebuie să fim alături de Republica Moldova și să ne asigurăm că Federația Rusă va eșua în încercarea de a sabota alegerile democratice,” a afirmat Mureșan.

Dezbaterea va avea loc pe 8 octombrie, iar votul pentru rezoluție este preconizat pentru 9 sau 10 octombrie, conform declarațiilor eurodeputatului PNL.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews