Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Ploiești au anunțat într-un cominicat că au dispus începerea acțiunii penale și plasarea sub control judiciar, din 24 septembrie 2024, a lui Turcea Aristide-Valentin, comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Prahova, pentru infracțiunea de luare de mită. De asemenea, administratorul unei societăți comerciale, P.V., este cercetat în stare de libertate pentru dare de mită, informează DNA.

Conform anchetei, la 31 ianuarie 2024, comisarul Turcea ar fi primit suma de 5.000 de lei de la P.V., pentru a nu sancționa societatea acestuia în urma constatării unor nereguli legate de depozitarea materialelor reciclabile. Anterior, în perioada 29-30 ianuarie, Turcea ar fi pretins suma de bani în schimbul neaplicării unei amenzi între 50.000 și 100.000 de lei.

Pe durata controlului judiciar, Turcea Aristide-Valentin are obligația de a nu părăsi România și de a nu comunica cu persoanele implicate, fiind de asemenea suspendat din funcția de comisar. În caz de încălcare a acestor măsuri, controlul judiciar ar putea fi înlocuit cu arestul la domiciliu sau arestarea preventivă.

DNA reamintește că punerea în mișcare a acțiunii penale nu încalcă principiul prezumției de nevinovăție, fiind doar o etapă procedurală pentru administrarea probelor în cadrul procesului penal.

Sursă: Comunicat de presă DNA

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews