Președintele României, Klaus Iohannis, va conduce delegația țării noastre la lucrările celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), care vor avea loc la New York, în perioada 24-25 septembrie 2024. Tema centrală a acestei sesiuni este „Unitate în diversitate pentru progresul păcii, dezvoltare durabilă și demnitate umană pentru toți”, conform Administrației Prezidențiale, relatează News.ro.

În cadrul intervenției sale naționale, programată pentru 25 septembrie, Iohannis va sublinia eforturile României în gestionarea provocărilor globale majore, de la crizele de securitate, precum războiul din Ucraina și conflictele din Orientul Mijlociu, la problemele climatice, erodarea drepturilor omului și amenințările cibernetice.

Președintele va pleda, de asemenea, pentru reformarea ONU, astfel încât organizația să răspundă mai eficient provocărilor actuale și viitoare, menționând că dialogul multilateral este esențial pentru siguranța regională și globală.

Această participare reprezintă o oportunitate de a evidenția contribuția României la eforturile globale pentru accelerarea implementării celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, în contextul unei ordini internaționale din ce în ce mai fragilizate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews