Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, a lansat duminică o critică virulentă la adresa Consiliului Național al PNL, care a validat candidatura lui Nicolae Ciucă pentru alegerile prezidențiale. Într-o postare intitulată „Festivalul ipocriziei” pe Facebook, Romașcanu descrie evenimentul ca fiind un „festival al iubirii de conducător și al înfierării opoziției”.

Romașcanu a subliniat că PNL a ales un singur candidat pentru alegeri, comparativ cu altele care au avut un deficit de democrație. „Au ales un candidat dintr-un total de un candidat; la alţii era deficit de democraţie, la PNL era unul singur. Adversarii lor sunt de toate culorile, de la stânga la dreapta, și toți cei care nu înțeleg rolul de far conducător al PNL”, a afirmat senatorul PSD.

El a criticat, de asemenea, afirmațiile liderilor PNL despre resursele umane și realizările istorice ale partidului, amintind că, în ultimul secol și un sfert, PNL a câștigat alegerile parlamentare doar de trei ori. Romașcanu a remarcat că vorbitorii de la eveniment au avut dificultăți în a discuta despre coaliția cu PSD, sugerând că ar fi necesar ca PNL să își schimbe conducerea pentru a clarifica pozițiile față de alianța cu social-democrații.

În cadrul aceluiași Consiliu Național, Nicolae Ciucă a declarat că candidatura sa și evenimentul nu sunt despre el, ci despre „soarta românilor în anii care vin”. Ciucă a descris PNL ca fiind „o mare putere electorală în politica românească” și a comentat despre PSD fără a menționa explicit numele formațiunii, numind-o „urmașii Partidului Comunist”. De asemenea, Ciucă a admis că alianța cu PSD a dus la o pierdere de puncte electorale, dar a reafirmat dorința sa de a construi o alianță de dreapta. El a criticat promisiunile nerealiste ale altor candidați și s-a prezentat ca având cel mai echilibrat raport între experiența profesională și cea politică.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews