Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat duminică seara că va accepta întâlnirea propusă de premierul Marcel Ciolacu doar după ce acesta va vizita un şantier ilegal din Bucureşti. Invitația a fost făcută ca răspuns la propunerea premierului de a discuta despre problemele de trafic din Capitală.

„Da, invitaţia este pentru marţi, la ora 14:00. Totuşi, dacă urgenţele legate de inundaţiile din sudul Moldovei vor continua, este posibil să amânăm întâlnirea pentru câteva zile. Înainte de asta, l-am invitat pe domnul Ciolacu să vină cu o oră mai devreme, la un şantier ilegal”, a spus Nicuşor Dan într-o emisiune la Digi24.

Primarul a explicat că sursa principală a problemelor de trafic nu sunt şantierele legale, care vizează schimbări necesare precum conductele de termoficare şi metrou, ci urbanismul ilegal care a scăpat de sub control. „Sursa traficului este urbanismul ilegal scăpat de sub control, iar instituţiile statului care ar trebui să intervină nu o fac”, a adăugat el.

Nicuşor Dan a menţionat că întâlnirea cu Marcel Ciolacu va avea loc marţi, la ora 13:00, dacă urgenţele nu impun amânarea. „Vreau să discutăm întâi despre sursa reală a problemelor de trafic înainte de a aborda chestiunile accidentale, care sunt şantierele noastre”, a precizat primarul.

Invitația a venit după ce premierul Ciolacu a anunțat că va organiza o întâlnire cu Nicuşor Dan, primarii de sector și miniștri implicați pentru a găsi soluții pentru problemele de trafic din Bucureşti.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews