Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că Ministerul Sănătății a efectuat o inventariere a materialelor sanitare și a stocurilor de vaccinuri anti-tetanic și anti-hepatitic A în Spitalul de Urgență Galați, județ grav afectat de inundații. Rafila a subliniat că ministerul este pregătit să ofere sprijin și materiale necesare unităților sanitare din zonele afectate, conform unei declarații făcute sâmbătă după amiază într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Nu ni s-au cerut ajutoare în mod explicit. Am verificat la Spitalul de Urgență din Galați, și am confirmat că există toate materialele necesare pentru secția de terapie intensivă. Am inventariat stocurile de vaccinuri anti-tetanic și anti-hepatitic A. Așadar, suntem pregătiți să furnizăm colegilor din teritoriu toate materialele de care au nevoie sau le solicită. Suntem pe recepție”, a declarat Alexandru Rafila.

În ceea ce privește transportul pacienților din zonele afectate, Rafila a menționat că unele drumuri sunt impracticabile din cauza inundațiilor și că ambulanțele nu pot traversa aceste drumuri. „Transportul pacienților către spitale trebuie realizat de către colegii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Ei dispun de mijloacele tehnice necesare pentru a asigura acest lucru. Este evident că ambulanțele nu pot traversa drumuri inundate sau afectate de probleme legate de transport, dar coordonarea există și sperăm să nu fie probleme pentru cei care au nevoie de asistență medicală”, a adăugat ministrul Sănătății.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews