Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat, miercuri, printr-un comunicat de presă, extinderea acțiunii penale împotriva tânărului care i-a dat mașina adolescentului implicat în accidentul fatal de lângă Parcul Pantelimon, unde un băiat de 9 ani și-a pierdut viața, iar sora sa de 7 ani a suferit o amputare a piciorului.

Potrivit comunicatului, acțiunea penală vizează infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În seara de 28 iulie 2024, tânărul major i-a încredințat autoturismul unui adolescent fără permis de conducere și aflat sub influența protoxidului de azot, permițându-i să conducă pe aleea de acces a parcării din apropierea Parcului Pantelimon. Acesta l-a însoțit pe minor în mașină, pe scaunul din dreapta-față, în timp ce adolescentul a condus aproximativ 145 de metri, pierzând controlul și lovindu-i pe cei doi copii, rezultând moartea băiatului și rănirea gravă a fetei.

Procurorii au reținut că tânărul major a prevăzut riscul unui accident, însă a acționat în speranța nefondată că acesta nu va avea loc.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri și Brigada Rutieră.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews