Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale, a fost întrebată de G4Media despre absența menționării studiilor sale la Facultatea Ecologică din Deva în CV-ul oficial postat pe site-ul Primăriei Câmpulung. Lasconi a explicat că informația a fost prezentată clar în CV-ul său public, unde detaliază atât absolvirea celor cinci ani la Universitatea Ecologică din Deva, cât și examenul de licență susținut ulterior la Academia de Studii Economice (ASE) București.

„În CV-ul postat public am arătat clar locul în care am obținut diplomele, nu am ascuns niciodată nimic. Am făcut cei cinci ani de facultate la Universitatea Ecologică din Deva și am dat examenul final de licență la ASE București. În acel moment, aveam un copil și lucram deja în presă. Asta m-a obligat să aleg o universitate aproape de casă. Am ales să susțin licența la ASE, pentru că am vrut să testez real cunoștințele acumulate în cei cinci ani de facultate”, a declarat Lasconi.

Lasconi a menționat că a obținut o notă de 9,20 la examenul de licență la ASE, cu note specifice de 8,40 la examenul scris și 10,00 la lucrarea de licență. Aceasta a subliniat că distanța dintre finalizarea liceului în 1990 și absolvirea licenței în 2001 se explică prin faptul că a fost implicată în alte activități profesionale și familiale.

De asemenea, Lasconi a fost critică față de contracandidatul său, Marcel Ciolacu, acuzându-l de lipsă de transparență în ceea ce privește studiile sale, și a condamnat starea actuală a guvernului, subliniind problemele legate de integritate și corupție.

În contextul noilor dezvăluiri, Lasconi a reafirmat că informațiile despre studiile sale au fost întotdeauna accesibile și că nu a avut nimic de ascuns. „Nimic din așa-zisele dezvăluiri din aceste zile nu reprezintă o știre. CV-ul meu și activitatea mea au fost mereu publice. Ultimii 30 de ani din viața mea sunt o carte deschisă”, a concluzionat ea.

Publicația Newsweek a raportat că Lasconi a avut o medie generală de 6,93 în cei cinci ani de studiu la Universitatea Ecologică din Deva, iar ea a încurajat mass-media să continue investigarea trecutului candidaților pentru a asigura transparența în campania electorală.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews