Featured Video Play Icon

Clopotelul a sunat in acest an si in … penitenciar! Peste 35 de detinuti au inceput cursurile, odata cu unitatile de invatamant din tara. 15 inscrisi la nivelul primar, clasele I-IV, iar alti 20 in ciclul secundar, pentru scoala profesionala. Totul are loc in cadrul programului „A doua șansă „, iar aria curricula cuprinde bareme si materii ca in toate scolile din sistemul educational romanesc. In plus, diplomele primite la absolvire nu specifica faptul ca derularea cursurilor a avut loc in penitenciar. 

De la clasa I, si pana la a IV- a, detinutii-elevi, parcurg materia asemenea celor inscrisi in scolile din sistemul educational romanesc.

Proiectul “A doua sansa” este derulat cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Prahova, care asigura manuale scolare si salarizarea cadrelor didactice, dar si in parteneriat cu Centrul Scolar de Educatie Incluziva Ploiesti Si Scoala Profesionala Speciala Plopeni.

Astfel de proiecte vin sa sprijine reintegrarea in viata sociala a detinutilor, imediat dupa eliberarea din inchisoare.

Asemenea mai tanarului sau coleg si acest detinut  s-a inscris la cursurile din centrul de detentie. Este convins chiar, ca dupa eliberarea din penitenciar, sa isi continue studiile incepute aici.

By Costin