Într-un weekend în care sportul românesc a strălucit la nivel european, Vanessa Tolea, tânăra judoka a clubului CSM-CFR-CSȘ Ploiești, a reușit o performanță impresionantă la Campionatul European de Judo pentru Juniori U21, desfășurat în Tallin, Estonia. Deși nu a urcat pe podium, locul al V-lea ocupat de sportiva noastră este cu adevărat remarcabil, având în vedere nivelul ridicat al competiției, la care au participat 373 de judoka din 39 de țări.

Parcursul Vanessei Tolea – o demonstrație de curaj și determinare!

Cu o evoluție entuziasmantă, Vanessa a învins trei adversare redutabile: pe Santiago Odalis Santana din Spania, Hili Zakroisky din Israel și Michela Terranova din Italia, dovedind o tehnică superioară și o tenacitate de fier. În semifinale, însă, a avut ghinionul de a se întâlni cu Fidan Alizada, sportiva din Azerbaidjan care avea să câștige medalia de aur. În confruntarea pentru medalia de bronz, Vanessa a dat piept din nou cu o judoka de excepție, Adriana Hevia Saez din Spania, pierzând după o luptă intensă.

Rareș Arsenie și Alexandru Petre, evoluții promițătoare la categoria -100 kg

În aceeași competiție, colegii Vanessei, Rareș Arsenie și Alexandru Petre, au avut și ei un parcurs notabil. Rareș Arsenie a încheiat pe locul al VII-lea, trecând de Jannis Baschin din Germania, dar fiind oprit de Joes Schell (Țările de Jos) și Oliver Scheffel (Slovacia) în recalificări. Alexandru Petre, de asemenea, a avut un start promițător, învingându-l pe Rodrigo Garcia Rojas din Spania, dar a fost eliminat de Fares Mekhoukh din Franța.

Un viitor strălucit pentru judo-ul ploieștean

Cu toate că niciunul dintre cei trei sportivi nu a reușit să se întoarcă acasă cu o medalie, rezultatele obținute sunt o dovadă a talentului și muncii asidue depuse sub îndrumarea antrenorilor Gheorghe Savu, Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu și Cosmin Slăveanu. Vanessa Tolea, în special, a demonstrat că are potențialul de a deveni o forță de temut în judo-ul european, iar viitorul ei în acest sport pare extrem de promițător.

Campionatul European de la Tallin a fost, astfel, nu doar un test al valorii, ci și o rampă de lansare pentru tinerii judoka din Ploiești, care continuă să arate că au ceea ce le trebuie pentru a face istorie pe tatami.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews