Featured Video Play Icon

Elevii dispun in continuare de anumite facilitati pentru calatoriile cu trenul. Pe baza, legitimatiei, acestia pot beneficia de  bilete sau abonamente lunare gratuite de calatorie, pentru toate categoriile de tren, insa la clasa a doua.

În contextul începerii unui nou an școlar, CFR Călători reamintește condițiile în care elevii pot circula gratuit cu trenul spre localitățile în care învață. Pe tot parcursul anului calendaristic, în baza carnetului sau legitimației de elev cu viza pentru anul şcolar în curs sau a adeverinţei şcolare valabile, aceștia pot beneficia atât de bilete de călătorie gratuite în trafic intern, la toate categoriile de trenuri clasa a 2-a, cât și de abonamente de călătorie lunare cu număr nelimitat de călătorii gratuite, tot la clasa a 2-a, și tot la toate categoriile de trenuri. Pentru călătoria la clasă superioară sau la vagoanele de dormit şi cuşetă, elevii vor achita integral diferențele tarifare și tariful de rezervare.

În baza vizei anului şcolar 2023/2024, elevii pot călători numai până pe 30 septembrie. Excepție fac elevii care au înscris pe carnet “an terminal” și care nu mai beneficiază de această facilitate începând cu data de 9 septembrie. De la data de 1 octombrie 2024, facilitățile acordate elevilor la călătoria cu trenul se vor acorda numai în baza documentelor vizate pentru anul şcolar în curs.

Biletele și abonamentele de călători pentru elevi se pot procura de la casele de bilete din stațiile de cale ferată cu personal propriu și agențiile de voiaj CFR Călători; dar și de la personalul de tren, în anumite situații.

By Costin