Featured Video Play Icon

Autorizatia de mediu pentru statia de epurare din Ploiesti a expirat, iar cea noua nu este finalizata. In aceste conditii, municipiul risca penalitati de zeci de milioane de euro. Mihai Politeanu, primarul ales al municipiului, a vorbit, in sedinta consilului local de joi, despre solutiile care ar putea debloca aceasta situatie.

Administrația Bazinală de Apă Buzău – Ialomița a Apelor Române nu a mai prelungit autorizația pentru actuala stație de epurare a Ploieștiului. Situația a fost prezentată în Consiliul Local de Mihai Polițeanu, primarul ales al municpiului.

Astfel, spune Polițeanu, Ploieștiul este în situația absurdă de a închide stația de epurare, deși evident acest lucru nu este posibil, în contextul în care nici noua stație de epurare nu este gata. Municipiul riscă penalități de zeci de milioane de euro.

Noul primar al Ploieștiului își propune să obțină o derogare pentru o nouă autorizație de mediu până în decembrie 2027, dar și o licență  clasa a 2-a, care aduce cu sine penalități mai mici decât cele curente.

Mihai Polițeanu spune că a început deja demersurile pentru rezolvarea acestei situații.

By Costin