Featured Video Play Icon

Perchezitii, joi dimineata, in judetele Prahova si Arges, intr-o cauza penala in care se cerceteaza infractiuni de inselaciune. Se pare ca administratorii unei firme ar fi facilitat inregistrarea a sapte contracte de munca fictive, iar, ulterior, in baza acestora, s-ar fi solicitat acordarea indemnizatiei pentru crestere copil. Prejudiciul estimat depaseste 400.000 de lei.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus, joi dimineață, în executare 11 mandate de percheziție domiciliară, în județele Argeș și Prahova, și în municipiul București. Perchezitiile au avut loc la adresele unor persoane, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și fals în declarații.

Conform reprezemntantilor Politiei Prahova, în perioada 2019 – 2021, administratorii în fapt ai unei societăți comerciale cu sediul în municipiul București ar fi facilitat înregistrarea a 7 contracte de muncă fictive, iar, ulterior, în baza acestora, s-ar fi solicitat acordarea indemnizației pentru creștere copil.

La sediul unității de poliție, au fost conduse 10 persoane, în vederea audierii.

Prejudiciul estimat până la acest moment este de peste 410.500 de lei.

By Costin