Premierul României, Marcel Ciolacu, a efectuat joi o vizită oficială în Statul Israel, unde a avut o întâlnire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Cu această ocazie, Ciolacu a subliniat sprijinul României pentru dreptul Israelului la autoapărare și a exprimat îngrijorarea privind situația de securitate din regiune și riscurile de escaladare.

Pe rețelele sociale, premierul Ciolacu a declarat: „Consolidarea cooperării cu premierul Netanyahu și cu prietenii noștri israelieni. România și Guvernul României susțin dreptul Israelului la autoapărare și am exprimat îngrijorarea noastră cu privire la situația de securitate și pericolul escaladării regionale.”

Vizita premierului Ciolacu include întâlniri și cu alți oficiali israelieni, printre care ministrul pentru Afaceri Strategice, Ron Dermer, și președintele Isaac Herzog. În plus, delegația română, care include și miniștri de la Apărare, Afaceri Externe, Economie și Turism, va avea întrevederi bilaterale cu omologii lor israelieni, inclusiv ministrul Apărării, Yoav Gallant, ministrul Afacerilor Externe, Yisrael Katz, și ministrul Economiei și Industriei, Nir Barkat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews