Featured Video Play Icon

Avem nevoie de rezervisti voluntari in Armata Romana. O arata datele de la acest moment. Daca in 10 ani nu va fi marit numarul soldatilor am putea inregistra un deficit major, asa ca stagiul militar voluntar ar trebui sa fie o prioritate. Miercuri, mai multi rezervisti din Prahova si Dambovita au participat la exercitiul de antrenament MOBEX 2024. Acest  tip de actiune se planifica si se organizeaza pe timp de pace pentru verificarea structurilor din cadrul Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Afacerilor Interne. Evenimentul a avut loc in poligonul de tragere Coada Izvorului.

S-au auzit continuu focuri de arma, inca de dimineata, in poligonul armatei, de la Coada Izvorului, Prahova. Este una dintre locatiile in care s-au desfasurat activitati in cadrul MOBEX 2024. Prahova si Dambovita au chemat rezervistii pentru un stagiu de pregatire.

Doar persoanele care au facut armata, ori care detin grad militar in rezerva au participat la exercitiu. Vorbim despre cadre militare în rezervă, care au obligații militare până la împlinirea vârstei de 63 ani, si soldații ori gradații în rezervă pana la împlinirea vârstei de 55 ani.

Asta pentru ca batalionul Rachete Operativ- tactice din Garnizoana Ploiesti a fost dotat cu complexul operativ de rachete tactice Himars.  Nu si armamentul pe care unii l-au folosit si in timpul armatei, acum ani buni.

Tara noastra ar trebui sa tina cont si de structura de rezervisti, avand in vedere varsta pana la care au posibilitatea acestia sa satisfaca serviciul militar. Au trecut 17 ani de cand armata nu mai este obligatorie in Romania.

Rezervistii care au ajuns in poligonul de tragere de la Coada Izvorului au fost de parere ca tara noastra are nevoie de astfel de exercitii, tocmai de aceea au raspuns prompt chemarii.

Cu aceeasi fermitate si dragoste de catanie, asemenea camarazilor ei, a raspuns chemarii pentru exercitiu si Alina, care a lucrat ani buni in sistem. La cei 53 de ani a dat cel mai de pret dar pentru dragostea de patrie.

In ciuda efortului masiv de a strange rezervistii pentru astfel de exercitii Armata Romana precizeaza ca populatia trebuie sa cunoasca faptul ca actiunea nu este nicidecum influentata de contextul geopolitic de la granita tarii noastre.

By Costin