Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a lansat critici dure la adresa fostei guvernări PNL, înainte de formarea alianței cu social-democrații. Într-o intervenție la Antena 3 CNN, Tudose a acuzat liberalii de achiziționarea a sute de milioane de vaccinuri, la care statul român continuă să plătească. De asemenea, el a amintit de scandalurile legate de izoletele de 75.000 de euro și de problemele recurente din sistemul de sănătate, inclusiv de spitalele care au fost afectate de incendii frecvente, precum și de criza energetică.

„Liberalii au guvernat singuri, cu toată dreapta unită, inclusiv cu USR și altele. Nu știu dacă vă aduceți aminte de guvernarea 1996 – 2000, când 20 de partide mici au condus și au făcut România praf. Dacă vorbim despre PNL, să ne amintim de ce au făcut în ultimii ani când au avut puterea. De la sutele de milioane de vaccinuri, la care mai plătim și acum, la izoletele de 75.000 de euro, spitalele care ardeau aproape zilnic și criza energetică. Și să nu uităm cum primul ministru liberal a declarat că, deși legea îl obliga să mărească pensiile, a ales să nu o facă și a închis subiectul în câteva minute. Hai să discutăm despre ce au realizat când au fost singuri la putere”, a declarat Mihai Tudose.

În contrast, Tudose a lăudat realizările actualei guvernări PSD, subliniind că sub conducerea social-democraților au fost realizate investiții semnificative, aproximativ 8% din PIB, și a criticat reformele anunțate de liberali, cum ar fi „România educată”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews