În noaptea de miercuri spre joi, un bărbat din stațiunea Colibița, situată la poalele Munților Călimani, a fost atacat de un urs în curtea imobilului său, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Atacul a avut loc după ce ursul a pătruns în gospodăria victimei și a luat un porc din grajd. Fiul bărbatului a observat animalul și l-a alertat pe tatăl său, care a ieșit în curte pentru a îndepărta ursul. În timpul confruntării, bărbatul a suferit mai multe plăgi și contuzii la mâini, cap și abdomen.

Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, a fost preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud și transportat la spital. Managerul SAJ Bistrița-Năsăud, Annabella Muzsi, a declarat că, deși bărbatul a suferit răni semnificative, nu se află în pericol de moarte.

În urma incidentului, a fost emis un mesaj de alertă prin sistemul RO-ALERT, recomandând locuitorilor măsuri de autoprotecție. Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să ia măsurile necesare pentru siguranța publică.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews