Problema tasarii de pe strada 23 August, din Slanic, pare ca nu a fost in totalitate rezolvata. Asta pentru ca, potrivit Prefecturii Prahova, in zona inca mai exista miscari ale terenului, pe suprafata gropii care s-a format inca de pe 25 aprilie. Contractul primariei din oras, cu firma care si-a luat angajamentul sa stabilizeze zona este in continuare valabil, ceea ce inseamna ca societatea respectiva raspunde direct de toate situatiile care apar. Si cum nu era de ajuns, peste strada, la niciun kilometri distanta, in salina, apa din mina Victoria inca da fiori reci autoritatilor.
Strada 23 august din Slanic. Locul in care un crater s-a format, din senin, pe 25 aprilie. De atunci au urmat o serie de analize, verificari si lucrari ale specialistilor menite sa stabilizeze zona. S-au incercat dferite metode, iar sigura varianta este ca groapa sa fie tinuta sub control… si acoperita constant cu balastru. O societate comerciala, cu care primaria din oras a incheiat un contract este direct raspunzatoare de bucata de de drum pe langa care localnicii trec zi de zi, cu frica in san.
Cert este ca in continuare reprezentantii Institutului pentru Fizica Pamantului si cel Geologic al Romaniei monitorizeaza zona. Firma raspunzatoare de groapa verifica si ea situatia de sub pamant.
Si cum nu era de ajuns in atentia autoritatilor se afla si Salina Slanic, acolo unde Mina Victoria, exploatare scoasă din uz în 1992, s-a umplut de-a lungul anilor cu 600 de mii de tone de apă, infiltrată din pârâul Slănic. Presiunea apasă acum pe peretele comun cu mina deschisă turiștilor.
Situația este considerată una cu risc major pentru întreaga localitate, iar autoritățile au început în subteran operațiunile de evacuare a apei, tot în pârâul Slănic. Lucrările în zonă se anunţă de durată.