ISU Prahova a inregistrat peste 28.000 de solicitări prin 112, cu o medie de 153 de intervenții pe zi

În prima jumătate a anului 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” Prahova a avut o activitate intensă, înregistrând un total de 28.053 de solicitări pentru intervenții în situații de urgență. Solicitările au fost primite prin sistemul de apel unic de urgență „112”, prin dispeceratul Serviciului de Ambulanță Județean și direct la sediul structurilor de intervenție ale ISU.

Cu o medie de 153 de solicitări pe zi, ISU Prahova a fost solicitat să răspundă la diverse situații de urgență, majoritatea dintre acestea necesitând intervenții rapide și specializate. Din numărul total de solicitări, 9.747 au fost acțiuni efective de intervenție, dintre care 3.264 au vizat limitarea și înlăturarea efectelor negative ale diferitelor situații de urgență.

Intervenții pentru incendii, salvări și distrugerea muniției

Dintre cele 3.264 de intervenții, echipajele ISU au acționat în cazuri de incendii, arderi necontrolate, asanări și distrugeri de muniție, precum și pentru salvarea de persoane și animale.

Creștere a Intervențiilor SMURD

În același interval, echipajele SMURD au gestionat 6.483 de situații de urgență medicală, contribuind semnificativ la salvarea de vieți omenești.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews